Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească camera în care se amplasează centrala termică?

Camera în care se amplasează centrala termică trebuie să îndeplinească anumite condiții specifice.

Astfel că pereții care separă camera în care se amplasează centrala termică de spațiile din jur trebuie să fie incombustibili(A1 sau A2s1d0) și cu rezistență la foc de cel puțin 180 de minute(dacă spațiile din jur nu au sarcina termică mai mare de 840MJ/mp).

Ușa de acces în camera respectivă trebuie să fie rezistentă la foc cel puțin 90 de minute(la centrale murale 45 de minute, dar prețurile sunt aproape similare).

Toate camerele care adăpostesc centrale termice ce folosesc ca și combustibil gaz trebuie să aibă o suprafață minimă pentru decompresie(geam) care dă direct către exteriorul clădirii de cel puțin 0,02mp la fiecare mc de volum de cameră.

A fost acest articol util? Atunci intră și testează softul folosit de specialiști pentru realizarea Scenariilor de Securitate la Incendiu.

Dotarea cu detector gaz este obligatorie și la detecția scurgerilor accidentale de gaz metan trebuie să se dea comanda automată pentru închiderea alimentării cu gaz metan. Acest lucru se face prin închiderea electroventilului amplasat în exteriorul clădirii pe conducta de alimentare cu gaz metan.

Spațiul se va asigura cu iluminat de siguranță pentru continuarea lucrului cu autonomie mai mare de 1h.

Se va prevedea o priză de aer proaspăt, permanent deschisă, direct în peretele exterior.